Thursday, January 5, 2012

Kuidas muuta maailma? - David Bornstein

Idee on nagu näitemäng. See vajab head lavastajat ja head produtsenti, isegi kui tegemist on meistriteosega. Vastasel korral ei pruugi see lavale jõudagi; või kui jõuab, siis langeb publikupuuduse tõttu nädala pärast mängukavast välja. Samamoodi ei muutu idee juhuslikust mõttevälgatusest üldlevinud seisukohaks lihtsalt seetõttu, et ta on hea, seda tuleb oskuslikult turundada, enne kui see tõepoolest muudab inimeste hoiakuid ja käitumist.
Oma loengutes räägin ma inimestele, et kui nad millessegi tõeliselt usuvad, siis tuleb seda asja lihtsalt AJADA JA AJADA JA AJADA, sest kui ma oleksin kuu aega enne 1989. aasta toetuse saamist alla andnud, oleks kogu mu vaev olnud maha visatud.
Goethe: mida iganes sa suudad teha või millest unistad, hakka peale just nüüd. Julguses peitub geniaalsus, jõud ja võluvägi. Alusta praegu.
Inimene. kelle sissetulek on väiksem kui miinimumpalk võib muuta teise, eliidi sekka kuuluva inimese elu. Vaesus ei tähenda mitte ainult raha puudumist, see tähendab ka elu sihtide puudumist.
Vabakirjutamine. 10 min jooksul panna kirja oma juhuslikud mõtted ilma igasuguste piiranguteta. Seejärel ette lugeda ja teised ütlevad milliseid kujutluspilte ja väljendeid see tekst nende mõtteis esile kutsus. Frome nimetas seda protsessi ´kullakaevandamiseks´
Öeldakse, et juhus langeb osaks vaid sellele, kes on end ette valmistanud.
liitrisesse vette panna 8 sl suhkrut ja üks soola - suu kaudu manustatav dehüdratatsiooniteraapia, nt kui on kõhulahtisus ja organism kaotab palju vedelikku.

No comments: